Een bezoekje waard!

De Oostmolen bezoeken, een belevenis voor zowel jong als oud. Wij ontvangen je individueel of in groep. Je krijgt een aangepaste rondleiding naar je wensen. Meer weten over de technische kant of eerder geboeid door historiek? Alles is mogelijk!
We starten in het bezoekercentrum, waar voorheen de maalderij was en waar je nu diverse gereedschappen en materialen uit de molenaarswereld kan ontdekken.
Naast uitleg over de geschiedenis van de Oostmolen, de molenbouwersfamilie Peel en burgemeester Alfred Ronse kunt u ook 3 verschillende educatieve films bekijken over windenergie, de Oostmolen en Alfred Ronse... een aanrader!

Na de maalderij gaan we naar de molen zelf waar we starten in het 'stampkot' en alles over lijnolie te weten komen. Daarna vatten we de klim aan langs de molentrap naar de bewegende molenkast! Witbestoven dalen we terug af en kunnen dan nog even de vroegere werkzolder bekijken.
Neem de aanwijzingen van de aanwezige molenaar in acht en let op voor de draaiende wieken en bewegende delen. Kinderen bezoeken de molen steeds onder begeleiding.

Na het bezoek is er mogelijkheid om het nabijgelegen wielermuseum te bezoeken en natuurlijk te genieten van een hapje en een drankje op het terras van de molenhoeve.

Bezoek aanvragen

Naast de vaste draaidagen kunt u de molen ook op afspraak bezoeken.
Groepen nemen best contact op met de dienst voor toerisme:
tel. 059 27 02 17 of toerisme@gistel.be

Verantwoordelijke molenaarsteam:

Benoît Delaere 0486/30 12 72
delaere.benoit@gmail.com

Trouwen aan de molen

De molensite is sinds 2010 één van de unieke locaties waar men kan huwen.
Meer info bij de dienst burgerzaken van Stad Gistel.

Copyright Gistelsemolens.be